Integreer Dynamics 365 CRM met Spotler

Koppel Spotler
met Dynamics 365 CRM

SpotlerAutomate is de connector hiervoor! Integratie tussen Dynamics 365 CRM en Spotler Mail+, zodat je van A tot Z geautomatiseerd bent!

Marketing met Spotler efficiënter maken?

Je gebruikt Spotler Mail+, krachtige software voor emailmarketing automation, om mailingen te versturen, maar je contacten staan in Dynamics 365 CRM.

Microsoft Dynamics 365       Spotler

Handmatige importeren. Elke keer een lijst uit Dynamics 365 CRM uitdraaien en deze in Spotler importeren om een nieuwsbrief te kunnen versturen. En ben je eindelijk klaar om de nieuwsbrief de deur uit te gooien, dan is er altijd iemand die meldt ‘ik heb nog een paar contacten die mee moeten’

Contacten zijn nooit up-to-date. Gegevens van contacten lopen altijd achter in Spotler. Alleen na een import is het tijdelijk weer bijgewerkt, maar zelfs dan weten we in Dynamics 365 CRM niet of iemand zich heeft uitgeschreven of de nieuwsbrief heeft ontvangen.

Email automation? Je wilt het gebruiken, maar de belangrijkste handelingen gebeuren toch echt in Dynamics 365 CRM. Bijvoorbeeld als je de klant zijn eerste aankoop doet. Hoe zet je Spotler dan toch aan het werk om een mooie email naar de klant te sturen?

Wat bespaar je als het volgende mogelijk is?

01

Contacten uitwisselen

Nieuwe en gewijzigde contactpersonen en (potentiële) klanten in Dynamics 365 CRM worden direct bijgewerkt in Spotler. Altijd up-to-date!

Bepaal zelf welke velden beschikbaar moeten zijn in Spotler door een flexible mapping. Gebruik in Spotler deze velden om dynamische selecties te maken voor je mailings.

 

02

Marketinglijsten synchroniseren

Marketinglijsten in Dynamics 365 CRM geven de mogelijkheid om uitgebreide selecties te maken op basis van de gegevens in Dynamics 365 CRM.

Met een druk op de knop is een marketinglijst direct beschikbaar in Spotler om een mailing te versturen.

 

03

Automatische e-mailcampagnes

Met de connector kun je vanuit Dynamics 365 CRM Automations in Spotler starten. Denk bijvoorbeeld aan een welkomsttraject voor nieuwe klanten, een e-mail met brochure of een automatische customer lifecycle campagne die relevant is voor de ontvanger.

U heeft hierbij de volledige kracht van Dynamics 365 Workflows en Power Automate.

 

 

04

Mailings zichtbaar in de Tijdlijn

Elke mailing en campagne die een contactpersoon of (potentiële) klant heeft ontvangen is zichtbaar in de Tijdlijn op de plek waar u ook u andere activiteiten heeft.

U ziet de volledige inhoud van de mailing en campagne die verstuurd is. Ook is zichtbaar of de mailing goed ontvangen is, of deze geopend is en erop doorgeklikt is.

05

AVG & GDPR

Het is direct duidelijk, in zowel Spotler als Dynamics 365 CRM, welke klanten zich in- of uitschreven hebben voor een mailing.

Geef je aan bij een klant of lead, dat deze geen Bulk Email meer mag ontvangen dan worden alle Permissies in Spotler op nee gezet.

Verwijder of deactiveer je een klant of contact in Dynamics 365 CRM of je geeft een Purge opdracht dan wordt deze in Spotler blanco gemaakt. 100% zekerheid dat er geen mailing of campagne vanuit Spotler gestuurd kan worden.

06

Bounces en afmeldingen

Een e-mailadres dat onbereikbaar is, wordt in Spotler als bounce geregistreerd. Een bounce wordt door de connector automatisch in Dynamics 365 CRM opgevolgd met een taak. De juiste account manager krijgt het verzoek om de gegevens te controleren en actie te ondernemen.

Ook afmeldingen (opt-outs) worden direct en automatisch verwerkt in Dynamics 365 CRM.

Abonneer nu op onze Connector

Stop met handmatig importeren – Onze connector, SpotlerAutomate, verbindt Dynamics 365 CRM of Power Apps met Spotler. Maak de handen vrij van uw marketeers en leg de focus op de groei en het bereik van uw bedrijf.

SpotlerAutomate is een SaaS-oplossing (Software as a Service), die draait in onze omgeving, als brug tussen uw Dynamics 365 en Spotler omgeving. Wij beheren, onderhouden en verbeteren de connector continu, zodat uw zich met marketing bezig kunt houden.

Neem een abonnement op SpotlerAutomate!

Setup

Wij zorgen graag voor een goede start. Wij helpen met de voorbereiding van SpotlerAutomate, denk hierbij aan goedkeuring van de App in uw omgeving, aanleveren van de juiste gegevens en de mapping tussen Dynamics 365 / Power App en Spotler.

De installatie doen we samen, onze oplossing wordt geïmporteerd in uw Dynamics 365 omgeving, wij configureren de koppeling en testen of alles werkt.

Daarna geven we uitleg over de werking van SpotlerAutomate en geven we advies hoe het beste geautomatiseerd kan worden.

Deze eenmalige setup bedraagt € 499.

Succesvolle Implementaties

Tevreden klanten

Contacten Gesynchroniseerd

Landen Actief

Nog vragen?

Wat kan gesynchroniseerd worden?

Contactpersonen (contacts), potentiële klanten (leads) en/of klanten (accounts).

Hierbij kunnen velden één niveau verder ook ge-mapped worden, bijv. velden van het Account als er een contactpersoon gesynchroniseerd wordt.

Met welke Dynamics 365 apps kan gekoppeld worden?

Dynamics 365 is een verzameling van verschillende apps op het Microsoft Power Platform en niet elke app kan gekoppeld worden.

SpotlerAutomate kan koppelen met:

Werkt de koppeling met Dynamics 365 On-Premise?

De koppeling werkt alleen met de onlineversie van Dynamics 365, niet met de On-Premise versie.

Werkt de koppeling met Power Apps?

Het is nu ook mogelijk om met een Power App te koppelen! Heeft u interesse hierin, laat het ons weten!

Werkt de koppeling met Ifunds Engage 365?

De Engage 365 oplossing van Ifunds wordt veel gebruikt door non-profit organizaties.

Onze connector is aangepast voor de Engage 365 oplossing.

Periodieken in Engage 365 worden met Spotler Permissions gesynchroniseerd. Ook worden nieuwe contacten als Member Entry toegevoegd in Engage 365.

Hierdoor kunt u makkelijker werken met Spotler vanuit Engage 365!

Hoe lang duurt de installatie?

De doorlooptijd is ong. 1 à 2 dagen, verspreid over 1 à 2 weken. Er vindt hierbij afstemming plaats, de installatie, het testen en uitleg.

Welke gegevens heeft AutomateValue nodig voor de setup?

Om toegang tot Spotler te krijgen, hebben wij een API Key en Secret nodig van Spotler. Deze kan verkregen worden door de REST API te activeren. Vul hierbij de volgende gegevens in:

  • Naam: <voor u herkenbare naam, bijv. AutomateValue>
  • Systeem: Microsoft Dynamics (DynamicApps) (onze oude naam)
  • Extern id-veld: External id

Om verbinding te maken met uw Dynamics 365 CRM hebben wij de URL en Organization ID nodig van uw omgeving. Ook moet de SpotlerAutomate app eenmalig goedgekeurd worden door een beheerder van uw domain (Active Directory).

De connector draait bij AutomateValue? Hoe zit dit met de AVG dan?

Onze oplossing gebruikt berichten (messages) en wachtrijen (queues) om contactgegevens gegarandeerd uit te wisselen tussen Dynamics 365 CRM en Spotler. Een bericht bevat de contactgegevens om door te sturen. Nadat het bericht verwerkt is, wordt deze direct vernietigd.

Deze berichten gaan via een beveiligde omgeving bij AutomateValue. In de wachtrijen zijn deze berichten versleuteld. Het verwerken van deze berichten is meestal een kwestie van enkele seconden tot minuten. Ondanks deze korte tijd zijn wij, volgens de AVG, toch een verwerker, Hiervoor hebben wij een verwerkersovereenkomst opgesteld.

Waarom niet zelf de integratie bouwen?

Spotler heeft een REST API die u kunt gebruiken om te integreren. U kunt zelf hiervoor een koppeling bouwen, maar dit is vrij kostbaar omdat:

  • u moet de API van beide systemen leren (leergeld)
  • u moet de koppeling zelf ontwerpen, implementeren en testen (ons heeft dit meer dan 2.000 uur gekost)
  • u moet zelf het onderhoud doen (een vaak vergeten post die flink kan oplopen)
  • zowel Spotler als Dynamics 365 veranderen continu, waardoor de koppeling opnieuw getest moet worden en in het ergste geval aangepast moet worden

U gebruikt Power Automate of Logic Apps voor integraties? Daar zou het bouwen van de integratie makkelijker moeten maken? Helaas werkt Spotler REST API niet hiermee, waardoor u toch weer maatwerk code moet schrijven om dit werkend te krijgen.

Uiteindelijk ben u veel tijd en energie kwijt die u niet kunt besteden aan de core-business van uw bedrijf. Wilt u investeren in de zelfbouw van een koppeling of doet u dit liever in andere zaken? Ons advies is vrijwel altijd kopen > bouwen, tenzij wat u bouwt, u uniek maakt ten opzichte van de concurrent.

how it works

Waarom zijn wij anders

Onze focus bij de ontwikkeling van SpotlerAutomate is een zo kleine mogelijke footprint in Dynamics 365 CRM te hebben en zoveel mogelijk standaard features van Dynamics 365 CRM te gebruiken. Hierdoor is de impact op uw omgeving klein en beschikt u bij het verwijderen van de SpotlerAutomate nog steeds over vrijwel alle data.

Om deze kleine footprint mogelijk te maken, draaien we de business logica in onze cloud omgeving, als SaaS-oplossing (Software as a Service), waardoor wij de meeste verbeteringen direct kunnen toevoegen​ zonder een update in Dynamics 365 CRM.

Voor Dynamics 365 partners:
Onze focus is advies (strategy & architectuur), automatiseren en integreren. We doen geen Dynamics 365 projecten & implementaties.

AutomateValue

De connector zien?

Wil je zien wat SpotlerAutomate te bieden heeft? Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Plan dan direct een online demo in een stel al je vragen. In dertig minuten geven we je een goed beeld van onze connector en we leggen uit hoe een eventuele samenwerking met AutomateValue eruitziet. Geheel vrijblijvend!